24 Nisan 2007 Salı

Kürt Kardeşlerimiz ve Terör

Türkiye’de terör Kürt kardeşlerimiz olduğu için mi var tabii ki hayır. Çünkü pkknın başındaki liderler ermeni asıllı onun için. Bence o dışardan yönetilen liderler olmasa her şey güllük gülistanlık olacak. Abdullah Öcalanın ve mesut barzaninin ermeni asıllı olduğu belgelerle tespit edilmiştir. Yani Kürt vatandaşlarımızın tabandan gelen bir rahatsızlığı yok. Kürt kardeşlerimiz diyorum. Çünkü Çanakkale’ de dedelerimiz omuz omuza düşmana karşı savaşmışlardır. Her Türk ve Kürt gencinin bu tarihimizden ders çıkarması gerekir.
Kurtuluş savaşı sırasında düşman devletleri doğuyu işgal etmemişlerde diğer taraflarımı işgal etmişler. Şimdi ise hayali bir devletini kim destekliyor Avrupa ve ABD niye mi yine çıkarları için. Hadi diyelim bizden ayırdılar doğuyu. Akıl var mantık var orayı bizden koparmak için senelerce uğraşan devletler orayı onlara mı bırakacak. Adamlar ülkemizdeki madenleri ve toprakların verimliliğini bizlerden daha iyi biliyor. Şimdi ismini hatırlayamayacağım bir ovanın sadece toprak kalınlığı 3 metre imiş burası da 2030larda dünyada verimli toprak kalmayacağı için iştah kabartıyor. Petrollerimiz hakeza. Aslında birinci dünya devletleri bunların peşinde. Zaten ABD’nin parlamentoya giriş kapısında ‘Amerika’nın devamlı dostu yoktur, devamlı çıkarları vardır.’diye yazıyormuş.
Bizlere bir arkadaşımız konuşma sırasında böyle söylerse onla halen alakadar olur muyuz, yoksa başkalarıyla mı arkadaşlık kurarız. Ancak bizim seçtiğimiz yöneticiler ve milletvekilleri başa geçmiş açıklamalarıyla halkın içindeki kutuplaşmaları daha da tetikleyip gaza getiriyor ya da ekonomi politikalarıyla zengini daha zengin fakiri daha fakir yapıyorlar. Halkın içinde oy isterken her şey ne güzel ama meclise girince hepsi kendi boğazının çıkarına çalışıyor. Kendileri zarar görmesin çıkarılan kanunlardan diye ek kanun çıkarılıyor.
Hani kanun da kanun olsa, kanun çıkar bir ay sonra kanuna bir yama yapılır.
Sizce neden Kürtlerde vatan haini daha çok okuyanlardan çıkıyor. Bazı insanlar vardır bir şeyler yapınca kendisini bir şey sanır. Bence diğer kardeşlerimiz vatanın, milletin, vefanın, tarihin, dinin, Çanakkale’nin şuurunda tecrübeli insanlar. İnsan öğrenim görürken bilgi kesesinin ağzı devamlı açıktır. Söylenilen her şey o keseye girer. Onun içinde yönlendirilmeye müsaittir. Ancak o bölgemizdeki diğer insanlara bakın onların daha farklı düşündüğünü vatanı için seve seve can verebileceğini görürsünüz. Bana kalırsa pkknın da başını çekenler araştırılsa hepsinin kökü ya da yetişme şekli tesadüflük taşır.
İyi niyetli Kürt kardeşlerimiz de bu curcuna arasında kötü görünüyor.
Benim diyeceğim şu: Kürt kardeşim, dün sana hayır rüya görmeyen bugün de görmez. Bunların şuurunda olup malum devletlerin provokasyonuna gelmeyin. Son söz olarak , bir şimdiki halinizi düşünün bir de bağımsız olduktan sonraki halinizi düşünün neyle geçineceksiniz. O malum devletler zaten sizin tepenize çıkarlar. Su yanınızda akar siz susuz gezersiniz. Yanı başımızdaki Irak’tan hiç mi ders almıyoruz. Adamlar kendi liderini devirdiler, şimdi ise ABD bir bidon petrole bir bardak su veriyor onlara. Onunla da kalmayıp anaların,bacıların ırzına geçip nesli kirlettiler. Ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz diyorlardı. Şimdi ne oldu o meşhur Bağdat harabeye döndü. Sözün de sadece ana gibi yar olmaz kısmı kaldı.

Hiç yorum yok: